Träning

Jag verkar ha glömt att blogga på ett tag (sen Kalmar). När jag sitter om 40-50 år och försöker minnas kan det antyda att inget hände på 8 månader, det är ju inte riktigt sant, så här är en lista på blogginlägg jag borde ha skrivit:
Read the rest of this entry »

Efter Kalmar blev det lite jobbfokus, så jag slutade simma och cykla, men lyckades hålla liv i löpningen såpass att jag satte min bästa (volymmässigt) vecka (64km) och bästa månad (224km) någonsin under september. Det är rätt skönt att kunna växla ner och köra fokus på EN sport, man slipper mkt stress (men ökar ångesten över att bli skadad så man inte kan göra ngt, mer om det senare). Att Maria satte oss/mig på avgiftning efter all sportdryck så att jag snabbt tappade 2-3kg var ju inte heller fel för löpningen.
Read the rest of this entry »

Den korta versionen:

  • Simningen gick bra, slogs med Ashkan en stund på slutet, och kom upp ur vattnet på 1:04:36, ungefär det jag hoppats på, och 4 minuter bättre än 2011.
  • Cyklingen gick till en början bra, höll i pulsen som planerat, åt regelbundet. Kom ikapp Ashkan och Thomas efter ca 8 mil, men fick där också krampkänningar i framsida lår. Lugnade ner farten 5 pulsslag och släppte kompisarna. Fick köra ensam länge på andra varvet (körde legalt hela vägen och sket i vad andra gjorde). Kom ”i mål” på 5:02:53, ca 10 minuter bättre än planerat, men cyklingen var också 3km kort.
  • Löpningen blev direkt lidande av krampen. Höll igen farten som planerat, men istället för att kunna börja öka efter 15-20km så var det svårt att hålla farten uppe (mest beroende på att jag tog gångpauser vid vätskestationerna). Efter 30km låg snittet strax över 5min/km och jag insåg att en sub 3:30-mara skulle kräva en rejäl fartökning på sista varvet. Det fanns dock ingen som helst reservkapacitet, när jag försökte öka rusade pulsen över 170, men farten var oförändrad. Vid 37km insåg jag att mara-målet var kört, medan total-målet sub10 var utom fara, så jag promenerade 1.5km in till stan och njöt av vädret, stämningen, och att jag hade klarat min målsättning med glädjen i behåll. Sista 2km inne i stan joggade jag på lite och tog mig i mål på 3:40, totalt 9:53.

Read the rest of this entry »

Den gångna helgen var det dags för Sövde Triathlon, en tävling jag gjorde förra året som genrep för Kalmar. I år var inställningen mer osäker, jag visste inte riktigt vad jag ville få ut, mer än ett kvitto på att träningen gett resultat.
Read the rest of this entry »

Göteborgsvarvet börjar bli en vana, 7 starten i år, och då har jag två dns:er bakom mig också. Är loppet riktigt så kul? Nja, tveksamt, men det är en stor högtid för löpar-Sverige. Hela centrala stan är avstängd och de få som inte springer är ute och hejjar.
Med ett undantag har jag förbättrat mig varje år. Sen 2009 har egentligen inte min träningsvolym ökat (inom löpning), men 3-4 mil/vecka har fortsatt att ta mig närmare de riktiga löparna, i prestation om än inte i träningsvolym.
Read the rest of this entry »

Jag fyllde visst år igen, så det är dags för den årliga sammanfattningen. Tredje året i rad, börjar likna kontinuitet!
Mitt 34e levnadsår lyckades som väntat inte toppa det föregående, men helt åt skogen gick det inte ändå.
Read the rest of this entry »

Fortsättningen på sub10-satsningen var/är att ta fram en strategi samt en handlingsplan. Det är två saker som går in i varandra rätt mkt, men tanken är att på olika nivåer definera hur man ska ta sig till målet.
Read the rest of this entry »

I föregående inlägg gjorde jag en nulägesanalys inför min Ironman-satsning. Ett av hoten, ”blir lätt sjuk”, har blivit extremt aktuellt den här hösten. 4 veckor med tränings- (och till viss del jobb-) förhindrande sjukdom på 2 månader. Det håller såklart inte.
Read the rest of this entry »

Fortsättning på klubbens Ironman sub10-satsning.

Nästa steg är nulägesanalysen. Var är jag, vart vill jag, hur ska jag ta mig dit, och vad kan hindra mig? Detta samlas i punkterna styrkor, svagheter, möjligheter, och hot.
Read the rest of this entry »

Klubben har dragit igång en satsning för folk som vill göra en rejäl förbättring på IM-distansen. Häromveckan träffades ca 20 förväntansfulla triathleter för ett första möte, inriktat på allt man bör tänka på innan man sätter igång med ett sånt här projekt.
Read the rest of this entry »