Archive for mars 2010

Jag är inte bloggare, och det jag skriver är mest för min egen skull (jag kan ibland försöka minnas hur jag tyckte och tänkte förr, och då kan det nog hjälpa att skriva ner det).

Jag började enkelt på blogspot, för allt krångel med egna installationer verkade overkill. Bror min, Gunnar, som i mångt och mycket speglar mig i intressen, har dock alltid pratat sig varm för WordPress, utan att jag riktigt fattat. Men sen skulle jag sätta igång med projektet med ny hemsida åt Triathlon Väst, och insåg att det där WordPresset ändå var lite finurligt.

Så i hobby och utvecklingssyfte så är bloggen nu flyttad till min egen domän, och drivs av WordPress. Det blir nog bra det.

http://www.lisanorden.se/att-balansera-pa-ratt-sida/

Jag har misslyckats med balansen. Efter ett hårt träningsblock, som avslutades med en kanske lite för utdragen träningsdag, blev jag aldrig pigg igen förra veckan, och ett simpass följt av långlöp på söndagen tog mig sannolikt över gränsen.
De sista vintermånaderna är ju också då allas immunförsvar är körda i botten i väntan på solen, så det har hostats och snörvlats en hel runt omkring en sista tiden.

Hur som helst, nu sitter man här med stel nacke, feber och ont i halsen. Som tur var har min träningsplan en extra-vecka i detta blocket, så det kunde knappt hända lägligare. Då får jag tid att pyssla lite med mitt nya uppdrag som webmaster för Triathlon Väst istället.

Och just det ja, trots att jag var hängig förra veckan blev det nytt PB på sim-TT: 1500m på 26.10.


Vid årets början gjorde jag en plan med periodiserad träning, 3 veckor ökande volym följt av en vilo-vecka. Nu är block 3 av 8 avklarat, och planen följs riktigt bra. Denna vecka har jag lyckats göra 9.5h med en jämn och bra fördelning.

Igår var också första gången jag deltagit i träning med min nya klubb, Triathlon Väst. Träningsdag med fart-tema, löpning, simning och spinning. Kan nog bli bra.

”Vilo-vecka” veckan som kommer. Det innebär också TT. Förhoppningsvis ska tiden på 1500m simning komma under 26min.


Fru Arnström, för tillfället i lite mer behov av en hobby än jag, har snabbt tagit över mitt brödbaksintresse. Medan jag fuskade med bakpulver och jäst så gör hon riktiga surdegsbröd. Det är liksom ingen idé att slåss om assistenten då.

Med dagens laddning lär jag ha kvälls-mackan säkrad till maj eller så. Och det kommer gå åt mkt smör och ost för att göra detta till LCHF.

När det gäller frukost är jag en extrem vanemänniska (det är väl iofs inte ovanligt), och har i alla år ätit fil+müsli, ngn smörgås (gärna med ägg+kaviar) och ett glas juice om det är goda tider.

Efter ett besök på Egg & Milk (och ett annat besök hos min anglofierade bror) så har jag fått upp ögonen för amerikanska pannkakor. Lite mindre, lite luftigare, mkt sötare (speciellt om man skippar nyttiga sylt-pålägg och kör på renare socker-former som honung eller sirap). Man blir lite däckad första timmen, men inför en rejäl cykeltur så behöver det inte vara fel (även om frun min har åsikter om kolhydrat-laddning på den nivån).

Ett recept jag hittade ngnstans, lätt modifierat till att bli en rejäl portion för en hungrig person:
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
0,5tsk salt
2msk socker
1 ägg
2dl mjölk (röd eller värre, men det visste du redan)
2msk smält smör

1. Blanda torra ingredienser
2. Vispa ihop blöta ingredienser
3. Vispa ner det torra i det blöta
4. I en medelvarm panna, häll i en klick stor som en våffla ungefär
5. När det är bubbligt på ovansidan är det lagom att vända

Servera med valfritt tillbehör. Sylt, grädde, honung, sirap (helst lönnsirap kanske). Kom ihåg att dricka ordentligt, denna mängden kolhydrater binder mycket vätska.