Lifehacking är ngt slags samlingsnamn på idéer och processer som är tänkta att göra livet bättre. Det finns mkt inspiration på nätet, men också mkt flum. Man kan läsa jättespännande artiklar om smarta sätt att lösa saker och organisera sitt liv, men det känns som det mesta faller på att man (eller iaf jag) helt enkelt inte går omkring och tänker på processer medan man lever sitt liv.

Men ngt lifehack-inspirerat har jag dock gett mig in på. För att klara så många som möjligt av mina mål för 2010 har jag satt upp en kort lista (10 punkter) med mål inom områden som är viktiga för mig (en viss övervikt mot träningsmål i år). Vissa mål man sätter upp har man dock ingen direkt plan för hur de ska genomföras. Därför har jag bara mål som har en tydligen process kopplad till sig. (Jämför målet: ”Jag vill bli rik”… hurdå, hur rik? med målet ”Jag vill spara ihop till X” genom att göra en budget och leva efter den).

Sedan är tanken att varje vecka gå igenom listan och bocka av det som det aktivt har jobbats med. Hittills har jag jobbat mot 50%, 50%, och 40% av mina mål årets tre första veckor. Så fort jag klarat ett mål så lär jag avslöja det här.

One Response to “Lifehacking”

  • Gunnar:

    Spännande att köra sin fritid och liv som ett företag med processer och mål och verksamhetsplan…
    Dagens första mål(tid) är uppnått, frukost med nybakta vetesurdegsfrallor.
    Nästa blir ett mellanmål (!) medan surdegslimporna jäser.