Jag har köpt en ny cykel. Det tar det totala antalet tvåhjulingar i min ägo till 5 (fast jag försöker göra mig av med den med motor). Jag är i ständig konflikt mellan min frugala sida, och min köpglada. Det finns tecken på att det är ärftligt, mina föräldrar var ev. nära att skiljas när pappa köpte smällare till mina bröder för pengar han borde köpt en kökskniv för, men nu har de köpt sin andra nya bil (efter perioder under min uppväxt då vi var helt utan). Nu hade jag till slut bestämt mig för att om jag ska unna mig själv ngt så är det nu, för efter mars och sisådär 5-15 år framåt kommer jag knappt kunna med att köpa ngt dyrt åt mig själv.

Så här ser den ut, min Felt S22:

Tanken är att den ska gå snabbt rakt fram, gärna med lite löpning efteråt. Jag hävdade länge att min landsvägs-hoj med clip-on dög för ändamålet, och det är kanske fortfarande sant, egentligen, men det finns träningsfördelar med att ha en standard-lvg-hoj för grupprundor, och en tempohoj för egen träning. Och så har jag råd, eftersom jag inte bränner pengar på krogen, eller kör bil, eller renoverar hus eller… Många ursäkter finns det. Wiggle sålde iaf ut sina 2010:or med 33% rabatt, vilket gjorde det hela näst intill överkomligt.

På Slowtwitch har de en tråd med ”Felt-porr” där jag postade en bild på min raket. Ibland gillar jag internet lite extra mycket. Som till exempel nu, när SuperDave, som jobbar på Felt, kunde ge mig lite tips om hur jag borde justera in cykeln.

Jag har hur som helst invigt hojen med ett test på min temporunda (en inte helt optimal vändpunktsslinga med lite för många rödljus och korsningar). Jag tryckte på så gott jag kunde (efter ca 2 månaders vila) och missade mitt pers med 1:40. Jag tror det finns potential i denna hoj.

Den heter Svarta Blixten och kommer vara ett fint komplement till Silverpilen 1&2 och Röda Faran (ja, jag namnger alla mina cyklar).

2 Responses to “Cykel!”

  • Odda:

    Grymt snygg hoj! Jag är sugen på en likadan själv. Verkar vara mycket hoj för dom pengarna.

  • Erik:

    Yes, särskilt nu när pundet svänger/sjunker. Jag fick till slut betala 11.8k, men vissa dagar är den nere på 11.3k.