För ett år sen testade jag Sleep Cycle till Iphone/Ipod. Det funkade nog som förväntat, men hade problemet att det inte funkade 100% på min Ipod, man fick inte släcka skärmen, så jag slutade använda det.

Sen jag skaffade en android-telefon så har jag letat efter ngt liknande. Gentle Alarm testades, men var lite brusigt i interfacet och använde inte rörelsesensorn, vilket kändes tråkigt. Fick av en kollega tips om Sleep as an Droid (pun intended). Det har ett snyggt och enkelt interface och verkar funka. Jag har blivit väckt lite före min deadline de flesta morgnar.

Så här sov jag inatt tex:
image

3 Responses to “Sova som en droid”

 • Gunnar G:

  Det ska jag tipsa en sömnig droidare om..

 • lennart:

  Vad visar kurvan, sömndjup?

  • Erik:

   Sömndjup ja. Tydligen så rör man sig lite mer i den mindre djupa sömnen, och genom att använda telefonens rörelsesensor kan man därmed bli väckt när man inte är i djupsömn. På grafen ovan tex. var jag vaken strax efter midnatt, men sov sedan hela natten (vaknade ev. till strax efter 6).