Sitter hemma och snörvlar, känner mig tjock och börjar stelna till i varenda muskel. Med andra ord dags att avsluta säsongen 2011 och summera. Årets mål var högt ställda, och fallerade halft om halft, dock utan den orsak man hade kunnat misstänka, och utan att jag egentligen kan känna mig missnöjd med året.

Elving påverkade i slutändan ganska lite, som hobby-triathlet är det i princip en fördel att tvingas till extremt regelbunden dygns- och vecko-rytm. Istället var det ett efterhängset löparknä som satte stopp för det första målet. Märkligt nog smällde jag till ordentligt i Göteborgsvarvet, dock med rejält irriterade knän (löparknät, plus min gamla kompis hopparknät). Löparknät förtjänar ett eget inlägg, men det blev iaf bättre, och i Sövde klarade jag den uppsatta målsättningen trots att jag la upp loppet som Chris Lieto (i.e. bränna det mesta krutet på cykeln och hoppas på att kunna jogga hem).

Årets stora mål, Kalmar Triathlon, blev den största besvikelsen. På ironman-distans finns det inte utrymme för några misstag, och att starta med utrustning som inte var 100% var ett oförlåtligt sådant. Men jag ska tillbaka.

Efter Kalmar fanns inte riktigt ngn löp-form att hålla igång, så Göteborg Marathon var aldrig aktuellt. Istället satsade jag på att börja om med löpningen från grunden, och skippa simning och cykel ett tag (att jobbet krävde en rätt stor insats efter semestern påverkade också). Med en återfunnen regelbundenhet i löpningen, 8-veckors-snitt på ca 37km/v (i närheten av all-time-high från hösten 2009), plus regelbundna kvalitétspass så togs löpningen till en nivå. På DM 10000m bana sattes nytt 10k PB och veckan efter justerades även 5k PB med nästan en halvminut.

Så, trots att jag inte sprang obehindrat förrens i juli så blev 2011 mitt bästa löparår hittills (och varje år efter 30 som man sätter nya PB ska man vara nöjd med). Knappt godkänt räknar jag året som.

One Response to “Summering 2011”

  • Gunnar Gustafsson:

    Det är bra att visa framfötterna i löpningen när nu minnet av Kalmar ek(r)ar lite mulet.