Jag har till slut fått ihop cykeln, efter sommarens missöde. Jag har lärt mig en del som jag inte var medveten om sen tidigare.

Till att börja med gällande växeljustering: Jag var långt ute och cyklade kan man säga. Jag hade satt ändlägena enl. manual, men när jag inte fick vajerspänningen att ge korrekt beteende panikskruvade jag så mkt att ändläget inåt (mot ekrarna) låg i princip ett helt steg fel. Igår kom jag till slut till rätta med detta. Det visade sig att ”The B-tension adjuster” var alldeles för spänd (hint: på en osliten växel ska denna vara väldigt lös). Det hjälpte antagligen inte att hjulet, pga. det justerbara avståndet till sadelröret, satt snett i ramen. Menmen, nu växlar hojen bra utan irriterande oljud. F.ö, är Park Tools mek-guider mkt bättre än de medföljande Shimano-manualerna.

När det gäller hjulriktning så påstås det på tex. Happymtb att det tar 4-5h första gången, och hälften så lång tid därefter. Det tog aningen mer än 4-5h… Jag började med att skaffa nya ekrar och ekrade upp hjulet och justerade så rakt jag kunde, då jag plötsligt började dra sönder nipplarna. Alla guider säger att man ska använda en riktig ekernyckel, men de var slut i alla stans butiker, så jag försökte ändå med den jag hade, gjord i margarin. Det var alltså ett dåligt val. En multi-nyckel från BBB fick det bli som nödlösning, tillsammans med en uppsättning nya nipplar, och den funkade ok. Ett praktiskt tips jag inte sett ngnstans är att sätta en tejpbit på varje eker, så kan man lättare se att den hamnar i sin förvridningsfria position. I övrigt hade jag hjulet sittande i ramen, fastsatt i trainern, med bakbromsen utbytt mot en linjal för att kunna säkerställa rakt och centrerat hjul. När jag till slut nöjde mig så var bakhjulet rakare än framhjulet.

Great success! Nu är det bara 7 månader eller så tills jag vågar mig ut igen…

Comments are closed.