Efter att suttit sjuk två veckor och avslutat och summerat 2011 så är det dags att titta framåt. Två år med halvdann måluppfyllnad, dags att tänka lite annorlunda kanske. Livet är lite för komplicerat för att binda upp en prestation vid ett specifikt tillfälle. Det må vara så eliten måste göra, men för oss som bara gör detta för att det är kul är det att krångla till det i onödan.

2012 vill jag fortsätta utvecklas på ett stabilt, friskt, och skadefritt sätt. Nyckeln ska bli kontinuitet och prehab-styrka (vilket generellt sett inte är så dumt för atleter som blir äldre). Med detta hoppas jag kunna ta alla delar av mitt idrottande till nya nivåer.

Mer specifikt:

1. Simma 1500m < 25minuter

Jag var där och nosade i år, men det saknas fortfarande 30s. Med lite satsning ska det ju gå att gå rejält under, men det är svårt med drömgränserna där.
Klarade efter lite simfokus med flera sekunders marginal!

2. The Hour

Cykla 40km på en timme. Det är en prestation i nivå med att löpa milen på 40min enligt snillena på Slowtwitch. Jag är en bit ifrån idag, 1h08 är PB, men detta har jag inte fokuserat på. Rejält med trainer-intervaller under vintern, och en bana utan rödljus så kan det gå.

3. 10k < 37minuter

I år sprang jag 10000m bana på 37:29 utan ngn särskilt perfekt laddning. Jag vill göra en landsvägs-mil sub 37. Sylvesterloppet, Lerumsloppet, Midnattsloppet, eller Sävedalsloppet kanske. Misslyckas jag med att tajma tävling med toppform får jag göra det på Skatåsmilen istället.

4. Halvmara < 1h20

1.23.54 är PB, nästa drömgräns är 1.20. Det är liksom inget att göra åt, det är dit jag måste sikta. Jämfört med Göteborgsvarvet 2011 så har jag 5 minuters kapning inom räckhåll bara jag kan deffa lite (i.e. väga 73kg ist för 78).
Missade med 16s, försöker nog inte igen i år.

5. Ironmandistans < 10h

Prestandamässigt är jag inte långt ifrån, men för att realistiskt sett klara det bör jag nog ha lite marginal. Klarar jag sim, cykel, och löpmål ska detta dock vara en skön träningsdag. Klarade med lagom marginal!

One Response to “Mål 2012”