Efter Kalmar blev det lite jobbfokus, så jag slutade simma och cykla, men lyckades hålla liv i löpningen såpass att jag satte min bästa (volymmässigt) vecka (64km) och bästa månad (224km) någonsin under september. Det är rätt skönt att kunna växla ner och köra fokus på EN sport, man slipper mkt stress (men ökar ångesten över att bli skadad så man inte kan göra ngt, mer om det senare). Att Maria satte oss/mig på avgiftning efter all sportdryck så att jag snabbt tappade 2-3kg var ju inte heller fel för löpningen.

Träningstiderna pekade mot tidernas formtopp, och i fjol persade jag ju litegrann på 10000m bana vid motsvarande tid, så det vore ju kul att upprepa på distriktsmästerskapen.

I år fick jag självseeda mig till första startgrupp (av två). När Solvikingarna arrangerar tävling så är det många Solvikingar i täten (och annan löpelit), jag var nog förste icke-löpare som ställde mig vid linjen (näst sist eller så i första startgrupp). Skottet gick och alla drog iväg, även de som seedat med tider kring min egen. Mkt förvirrande, varför starta i 3:10 om du tror du kan springa på 37-38min? Nåväl, jag fick springa ca 20 varv själv, blev varvad av täten två gånger, innan jag sprang om 2 killar och kom i mål på 35:44, nytt PB med 1:45!

Ensamt på upploppet


På funbeat finns lite mer data och pulsgrafer, och hos Solvikingarna finns kompletta resultat.

Retrobloggat 9 april 2013

Comments are closed.