I föregående inlägg gjorde jag en nulägesanalys inför min Ironman-satsning. Ett av hoten, ”blir lätt sjuk”, har blivit extremt aktuellt den här hösten. 4 veckor med tränings- (och till viss del jobb-) förhindrande sjukdom på 2 månader. Det håller såklart inte.

Jag har inte ens dagisbarn att skylla på (även om Elving kommer i kontakt med rätt mkt andra barn, som har syskon osv.). Det finns annat att skylla på också (stressigt jobb, för hårda konsekutiva träningsdagar, dålig sömn, krassliga arbetskamrater, resor). Men istället för att beklaga får man ju hantera. Min klubbkompis och cykelchaufför Nicklas tipsade tipsade om en check-lista han kör. Som inblandad i barnsjukvård utsätts han såklart extremt mkt, men det kan inte skada att ta efter.

Utöver check-listan så har jag en ny policy:
* Hygien: Regelbunden handtvätt, särskilt när kollegorna är krassliga och jag tvingas använda deras möss & tangentbord (ska jag behöva ta till alkogelen? Får se).
* Frukostmackorna på jobbet: Skippa tills vidare. Man får ju inte ens riktigt smör.
* Aldrig tre dagar i rad med pass över tröskel.

På ämnet så kan man konstatera att flyga är rätt äckligt när man tänker efter. Hittade följande guldkorn: Why flying on planes can make you sick. Om man läser till slutet har man lärt sig att 100% av alla flygplan har MRSA ombord, och 60% av alla utfällsborden. Nästa resa kommer jag undvika att röra ngt. Egentligen är det ju rätt logiskt, i mitt hem så är det ca 3 pers som rör mina grejor. På mitt kontor ca 10. I ett flygplan ca 100 som byts ut 4-5 ggr/dag. Om grisarna och fåglarna till slut lyckas skapa den ultimata influensen (lättspriden OCH dödlig), så är det flygplanen som kommer vara boven i dramat.

Comments are closed.